Herken je dit?

 • Zou je ook graag definitief met over- of ondergewicht willen afrekenen? Lukt het jou niet om gewicht te verliezen ook al eet je heel weinig? Of kom je maar niet aan?
 • Je valt wel af, maar het zit er zo weer aan wanneer je normaal gaat eten. Ben je constant aan het diëten maar komt het er daarna zo weer aan? Altijd aan het jojo-en met je gewicht?
 • Heb je sterke behoefte aan zoet of zout? Kun je de hele dag door wel tussendoortjes blijven eten?
 • Voel jij je vermoeid en heb je weinig energie? Je slaapt misschien best aardig, maar toch heb je dat vermoeide gevoel de hele dag door?
 • Heb je last van pijnlijke gewrichten en spieren? En wordt je hierdoor belemmerd in je dagelijks leven?
 • Vage klachten/Heftige klachten. Heb je diabetes type II, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart klachten, rugpijn, darm klachten, slaapapneu, allergieën?
 • Weinig zelfvertrouwen. Vind je het lastig om jezelf te accepteren zoals je bent? Heb je een negatief zelfbeeld?
 • Sombere gevoelens en prikkelbaar. Zit je niet lekker in je vel? Raak je snel overspannen en reageer je vaak geprikkeld?
 • Heftige en/of onregelmatige cyclus.  Heb je enkele weken/dagen per maand last van hoofdpijn, opgeblazen gevoel, gevoelige borsten en prikkelbaarheid? Of heb je juist last van acne, vette huid, haaruitval, verminderde vruchtbaarheid of het wegblijven van je menstruatie? Of last van overgangsklachten?

Dan is het Metabolic Balance® programma de oplossing voor jou!

Wat is Metabolic Balance®?

Metabolic Balance® is een programma dat de gezondheid bevordert en het gewicht reguleert, Daarnaast optimaliseert het de stofwisseling en de hormoonbalans.

Het programma is ontwikkeld in Duitsland door artsen en voedingswetenschappers nadat ze jarenlang ervaringen en onderzoeken op het gebied van voeding, overgewicht en de daaruit voortkomende klachten en ziektes bestudeerden. Het programma is zeer succesvol. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers niet alleen structureel gewicht kwijt zijn geraakt, maar dat de grote meerderheid ook een betere kwaliteit van leven ervaart.

Hoe werkt het?

De basis van Metabolic Balance is het persoonlijke voedingsplan. Bij een eerste afspraak wordt er bloed afgenomen en moet je een vragenlijst invullen over jouw gezondheid. Op basis van jouw bloedwaarden en gezondheidsgeschiedenis wordt er een individueel voedingsplan opgesteld. Een uitgebalanceerd voedingsplan dat in vier fasen leidt tot succes.

Dit individuele voedingsplan brengt jouw persoonlijke lichaam op meerdere onderdelen weer in de juiste balans. Je gebruikt niet alleen gezonde en de voor jou noodzakelijke voedings- en mineraalstoffen tijdens de maaltijd, maar eet ook die voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft om de verstoorde stofwisseling weer goed in balans te brengen.

Dit plan brengt jouw gehele persoonlijke fysieke situatie in kaart en is daarom uitsluitend op jou en jouw gezondheidstoestand van toepassing.

De 4 fasen van Metabolic Balance®

Om gebruik te maken van jouw voedingsplan, heeft het lichaam eerst een ‘reset’ nodig.
Deze ‘reset’ bestaat uit vier fases. Ik begeleid je in het resetten van jouw lichaam.
Na deze vier fases is het lichaam in balans en geniet je van jouw nieuwe bewuste levensstijl.

Voorbereiding

De voorbereidingsfase duurt twee dagen.
Tijdens een intakegesprek wordt je gezondheid, voedingspatroon en persoonlijk streefgewicht in kaart gebracht.

Vervolgens wordt het bloed op 36 waarden onderzocht. Aan de hand van al deze gegevens wordt een persoonlijk voedingsplan opgesteld.

Strenge fase

In minimaal twee weken krijgt het lichaam de gelegenheid om zich aan je nieuwe voedingspatroon aan te passen.

Er zijn al veranderingen merkbaar in het gewicht en je gaat je fitter voelen. Ook je stofwisseling en hormonen zullen tijdens deze fase meer in balans raken.

Minder strenge fase

Je lichaam begint steeds meer in balans te komen en is gewend aan je nieuwe voedingspatroon.

Nu kun je voedingsmiddelen gaan toevoegen aan je eetpatroon. Je leert luisteren naar je lichaam en kunt daardoor steeds beter de voeding kiezen die het beste bij jouw lichaam past.

Je stofwisseling stabiliseert en het gewenste gewicht blijft behouden.

Resultaat behouden

Gefeliciteerd! Jouw streefgewicht is bereikt!
Nu is het zaak om dat gewicht te behouden.

Je hebt geleerd wat jouw lichaam nodig heeft en welke voedingsmiddelen het beste bij jou passen.

Omdat je nu lekker in je vel zit en een gewicht hebt bereikt dat goed bij je past, wordt het steeds makkelijker om je nieuwe eetgewoonten vol te houden. Je mag best wel af en toe een dagje ‘sjoemelen’.

Wanneer moet ik beslist met het Metabolic Balance®-programma beginnen?

Deelnemen aan het programma is zinvol en waardevol als

 • je gewicht een probleem vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt en je op een gezonde manier wilt afvallen;
 • er al sprake is van gezondheidsproblemen, die met overgewicht of een verkeerde voeding samenhangen.
  Dat kunnen bijvoorbeeld ziekten zijn als diabetes type II, reuma, chronische migraine, vet-stofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk;
 • je, ongeacht jouw leeftijd, energiek en fit wilt zijn met een groot uithoudingsvermogen.

Resultaten Metabolic Balance®

√ Gewichtsregulatie

Alleen door het omzetten van jouw voedingspatroon wordt het gewicht geleidelijk gereguleerd.
Dit allemaal zonder vasten of hongeren, zonder inname van speciale voedingspreparaten, maaltijdvervangers of medicamenten.

√  Vitaliteit en uithoudingsvermogen

De verbetering van de stofwisseling leidt tot een gezonder, vitaler voorkomen, een vergroting van de fysieke- en psychische uithoudingsvermogens, een betere concentratie en een gelijkmatigere gemoedstoestand.
De met voeding verbonden vermoeidheid, zoals traagheid na de maaltijd, maakt plaats voor steeds meer energie en vitaliteit.

√  Stabiel streefgewicht

Het bij vele diëten bekende jojo-effect kan door een behoedzame omschakeling worden voorkomen.
Wie eenmaal zijn voeding heeft aangepast en enkele basisregels blijft volgen, heeft grote kans zijn gewenste gewicht te behouden.

√  Mooie huid

Het ontstaan van rimpels in het gezicht en op andere plaatsen, zoals dat vaak voorkomt bij vrouwen die een dieet volgen, wordt tegengegaan. Dit komt omdat het gewichtsverlies niet ten koste gaat van het spier- en bindweefsel, maar er voornamelijk vetten worden afgebroken.

Wil je er nog meer over lezen, kijk dan eens op Metabolic Balance Nederland.

Afspraak maken & kosten

Wil jij vandaag nog aan de slag om samen met mij te werken aan jouw gezondheid?
Klik hieronder voor het maken van een afspraak.

Wat gaat het je kosten?
Klik hieronder voor meer informatie.